Flexibel omboeken vanaf 15-12-2020: Indien de overnachting(en) geen doorgang kan vinden i.v.m. overheidsmaatregelen ontvangt u een voucher. > contactloze verblijven voor 2/4/6/8 personen (voldoen aan Covid-19 richtlijnen).

Gulpen wandeltochten: ontspan door inspanning in de groenste omgeving

Actief genieten kent geen grenzen. Of u nu een recreant bent of een doorgewinterde wandelaar, wandelen in de natuur doet ieder mens goed. Reis eens af naar ons eigen klein Frankrijk – ofwel Zuid-Limburg – en ontdek de natuur van het heuvelland vanuit de kern. Kies eens voor streekpaden of langeafstandspaden. Of haak aan tijdens een themawandeling in Gulpen.

Landgoeddomeinen Zuid-Limburg

Toe aan vakantie in eigen land, maar toch het gevoel hebben dat u in het buitenland bent? Dat kan alleen in Limburg. Wij hebben diverse landgoeddomeinen waar u met uw gezin, familie vrienden of zelfs collega’s kunt genieten van een break. Allen op kleine afstand van grote steden vol cultuur, vermaak en heerlijk bourgondisch tafelen. Verblijf bijvoorbeeld in een van ons sfeervolle vakantiewoningen vlakbij Gulpen:

  • Hof van Ulvend in Noorbeek
  • Eyserhof in Eys

Landgoeddomeinen in België

Iets over de grens, maar toch op een kippeneindje van de mooiste wandelroutes in Gulpen kunt u kiezen uit een vakantie op de volgende domeinen:

    • Begijnhof in Teuven
    • Oudenhof in Teuven
    • Molen van Medael in Hombourg
    • Ten Hof in Hombourg

Ontspan door inspanning tijdens een Gulpen wandeltocht

Weg uit de massa en even tot stilstand komen. Soms komt dat gelegen. Zeker in drukke tijden op het werk en thuis. U houdt continu alle ballen hoog. Laat ze eens vallen en ga eropuit. Samen met uw vrienden of met uw eigen gezin bijvoorbeeld. Op de domeinen Begijnhof, Oudenhof, Molen van Medael en ten Ten Hof vindt u prachtige karakteristieke vakantiewoningen waar u echt even tot rust kunt komen. Ontspan door inspanning en verken de omgeving te voet. Slechts op 20 minuten afstand van uw vakantiehuisje vindt u Gulpen. Een omgeving waar u even heerlijk kunt opladen. Gewoon, door een wandeling te doen. Verken de omgeving en wandel over velden, heuvels, padden en bossen.

Gulpen wandeltocht in stilte

Het groene decor van de omgeving van Gulpen brengt u weidse groene velden, zonnige hellingen en paden die hier en daar worden onderbroken door heggetjes, bomen en een dal waarin de Gulp lieflijk kabbelt. Gulpen ligt in een 5-sterren landschap vol prachtige natuur, cultuurhistorie en veel unieke landschapselementen. Bent u toe aan stilte? Maak dan eens een stiltewandeling:

      • Tussen Wijlre en Trintelen
      • Tussen Geul en Gulp
      • Tussen Slenaken en Vaals

In deze stiltegebieden mag u geen geluid harder maken dan 40 decibel. Dat is te vergelijken met het kwetteren van vogels. Dat is pas ontspannen. U kunt uw gedachten volledig de vrije loop laten en intens genieten van het bijzondere landschap.

Gulpen wandeltocht zelf combineren

Liever hardop “oohs” en “aahs” kunnen roepen? Dat kunnen we ons voorstellen. Uw verwondering over het prachtige landschap hoeft u bij de meeste wandelingen niet onder stoelen of banken te steken. Gulpen is een gebied met honderden wandelroutes. Volg de wandelroute door de gekleurde paaltjes te volgen. Natuurlijk kunt u ook uw eigen wandeltocht Gulpen samenstellen door diverse routes te combineren. Tussendoor komt u genoeg uitkijkpunten en picknickplaatsen tegen om even uit te rusten. En na afloop? Dan geniet u nog even na van de mooie dag op uw eigen terras van uw vakantiewoning.