Flexibel omboeken vanaf 15-12-2020: Indien de overnachting(en) geen doorgang kan vinden i.v.m. overheidsmaatregelen ontvangt u een voucher. > contactloze verblijven voor 2/4/6/8 personen (voldoen aan Covid-19 richtlijnen).

Limburgs landschap: ontdek het mozaïek van landschapselementen tijdens uw verblijf in ons vakantiehuis

Nergens anders dan in Nederland vinden we zo’n authentiek landschap als in Limburg. Niet voor niets dat Zuid-Limburg het predicaat ‘Nationaal’ landschap heeft gekregen. Ontdek het zelf tijdens een vakantie in één van onze huisjes te midden van Limburgs landschap en zet je schrap voor instant gelukzaligheid samen met je partner, gezin, familie of vrienden.

U merkt het meteen wanneer u Limburg inrijdt. De zon breekt door – zowel in de hemel als op uw gezicht – en uw benen beginnen de tintelen. Had u nu alvast maar uw wandelschoenen aangetrokken. Het mozaïek van het Limburgs landschap zorgt ervoor dat we op willen springen. Dwars over de groene heuvels willen rennen. En het groen willen omarmen. Tja, als er in één gebied natuurlijke landschappelijke en cultuurhistorische elementen samenkomen, dan is dat in het Limburgs landschap. Grijp die welverdiende vakantie in deze mooie omgeving dit jaargetijde niet mis en geniet van de unieke landschappen die het Limburgs landschap sieren:

  • Dassenburchten in holle wegen
   De holle wegen in het Limburgs landschap vinden geen geologische oorsprong. Deze uitgeholde wegen zijn ontstaan door uitslijting van het land door regenwater en door veelvuldig gebruik van het pad door mens en dier. Deze dieper gelegen wegen zijn typisch voor Zuid-Limburg. Loopt u hier doorheen tijdens uw wandeltocht? Kijk dan even of u hier grote, diepe gaten in de wanden van een holle weg zitten? Hierin heeft zich dan waarschijnlijk een das verstopt. Holle wegen zijn de favoriete leefplekken van de das.
  • Zeeën van bloesem
   Bekijk het Limburgs landschap eens door een roze bril en loop routes langs bomen waarbij uw bloesem ziet zover uw ogen reiken. Ontdek dit idyllische bloemenlandschap via een fietstocht of verken de roze routes te voet. Vooral in de maanden april en mei zijn de routes adembenemend mooi. Vertrek eens vanuit uw vakantiehuisje naar de Belgische Voerstreek voor een mooie wandeltocht langs de Voer naar het lieve dorpje Mesch. Volg de gele paaltjes om u te vergapen aan dit roze/witte natuurschoon.
  • Maretakken als lust voor het oog
   Maretakken zien we toch alleen met kerst? Nee hoor, in het Limburgs landschap zijn de groene bollen met witte besjes een lust voor het oog. Net kunstwerken die mooie natuurlijke objecten hoog in de boom. Alsof een architect de Maretakken vakkundig heeft geplaatst.
  • Kruizen als kleine monumenten
   Een wandeling in Zuid-Limburg zonder weg- of veldkruis is als een maaltijd zonder glas wijn. De kruizen zijn typische elementen van het katholieke geloof. Loopt u door het Limburgs landschap, dan vindt u altijd wel een kruis als sieraad van het straatbeeld.
  • Authentieke vakwerkboerderijen
   Waar men nu huizen bouwt van zwaar beton, werd huizen tot begin vorige eeuw in Zuid-Limburg door boeren gemaakt van hout, steen, stro en leem. Deze huizen liggen als witte parels verspreid door het Limburgs landschap. Bezoek vanuit uw vakantiewoning eens de plaatsjes Mechelen, Epen, Slenaken, Terstraten en Holset en u komt geheid deze vakwerkhuisjes tegen.
  • Boswandelingen
   Naast glooiende akker, groene heuvels, holle wegen en kleine paadjes langs kronkelende waters, vinden we ook prachtige bossen te midden van het Limburgs landschap. Bekijk de routekaarten op de tafel bij binnenkomst in uw vakantiewoning voor een boswandeling naar keuze en maak kennis met het landschap mozaïek van klein Oostenrijk.