Flexibel omboeken vanaf 15-12-2020: Indien de overnachting(en) geen doorgang kan vinden i.v.m. overheidsmaatregelen ontvangt u een voucher. > contactloze verblijven voor 2/4/6/8 personen (voldoen aan Covid-19 richtlijnen).

Omgeving Maastricht: verken de culturele hoofdstad van het zuiden

O jee, wat is er veel te ondernemen in Maastricht. Geen zorgen. Wanneer u een vakantiehuisje boekt in Zuid-Limburg, heeft u alle tijd om de rijke culturele stad van alle kanten te bewonderen. Vanuit een vakantiewoning in het Zuid-Limburgse Eys of Noorbeek, bent u in een mum van tijd in de Zuidelijke genotstad om u te goed te doen aan een heerlijke mix van shoppen, cultuur en eten op hoog niveau.

 • Sint-Servaasbasiliek
  De imposante driebeukige kruisbasiliek staat op het mooiste plein van Maastricht. En dat is- dat kan ook niet anders- op het Vrijthof. Onder deze grote kerk ligt het graf van de eerste bisschop van Nederland. Servaas werd gezien als grondlegger van het Christendom in ons land. Toen hij overleed werd de toestroom van pelgrims zo groot dat de houten kapel – die ter nagedachtenis aan hem werd gebouwd – al snel plaatsmaakte voor een kerk.
 • Bonnefantenmuseum
  In dit stedelijke museum vindt u meesterwerken van de grote schilders van Nederlands bodem. We noemen een Rubens, Van Dyck en Brueghel. Meer liefhebber van moderne kunst? Ook dan is een bezoek aan het Bonnenfantenmuseum aan te raden.
 • Mergelgrotten
  Onder de grond is Maastricht al net zo imposant als daarboven. In de Pietersberg zullen kinderen – maar u ook – enorm onder de indruk zijn van de duistere en mysterieuze verhalen over verborgen schatten en opschriften. Heeft u uw zaklamp al in de aanslag?
 • Streekgerechten
  Niet alleen op het gebied van cultuur, maar ook op het gebied van eten scoort Maastricht uitzonderlijk hoog met zijn eigen streekgerechten. Het water loopt in de mond bij het zien van de heerlijke Limburgse menu’s. Ontdek de bourgondische keuken van de genotstad en neem een echte Limburgse vlaai toe.
 • Omgeving van Maastricht
  In Maastricht zelf is genoeg te ontdekken. Maar wat dacht u van de nabije omgeving van de culturele stad? Duik de natuur in en ontdek Maastricht en de nabije omgeving op een andere manier. Door te wandelen staat u letterlijk er figuurlijk even stil tussen alle schoonheid van de Zuid-Limburgse natuur. De heuvels die de regio rijk is, zijn prima te bewandelen. Er zijn diverse wandelroutes die u door de natuur en langs de geschiedenis van het fort, de oehoevallei, de hoeve Lichtenberg en de Maas brengen. Natuurlijk kunt u de regio ook verkennen met de fiets. Volg eens een route met echte kuitenbijters en doorkruis de mooiste natuurgebieden van Nederlands én Belgisch grondgebied. Want, vanuit Maastricht bent u daar zo.