Flexibel omboeken vanaf 15-12-2020: Indien de overnachting(en) geen doorgang kan vinden i.v.m. overheidsmaatregelen ontvangt u een voucher. > contactloze verblijven voor 2/4/6/8 personen (voldoen aan Covid-19 richtlijnen).

Vakantiehuis Geuldal

Een groene rijkdom noemen we de Geuldal. Het landschap van dit gebied is licht golvend met op de flanken van hellingen een bos, afgewisseld met hagen, heggen, vrijstaande bomen met nestelende vogels, graften en hoogstamboomgaarden. De omgeving is prachtig. Niet voor niets dat deze groene omgeving is uitgeroepen tot één van de mooiste landschappen van Nederland. Ontdek het zelf. Huur een vakantiehuisje en dool door 50 tinten groen.

Vakantiehuis Geuldal huren

Vanuit uw vakantiehuis Geuldal kunt u de mooiste routes bewandelen die u langs het Geuldal voeren. Bij Hoeve Vakanties heeft u de mogelijkheid vakantiewoningen te huren die variëren in grootte. Zo kunt u samen met uw partner of met een vriend een weekendje eropuit gaan, maar is het ook mogelijk om met een groot reisgezelschap een midweek te boeken. Een vakantiehuis Geuldal vindt u op verschillende landgoederen in Limburg en Belgisch Limburg. Vanuit België bent u binnen een halfuurtje rijden in het Geuldal. U heeft de mogelijkheid een vakantiehuis Geuldal te huren op de volgende vakantiedomeinen:

 • Begijnhof in Teuven, Belgisch Limburg
 • Eyserhof in Eys, Zuid Limburg
 • Ten Hof in Hombourg, Belgisch Limburg
 • Hof van Ulvend in Noorbeek, Zuid Limburg
 • Oudenhof in Teuven, Belgisch Limburg
 • Molen van Medeal in Hombourg, Belgisch Limburg

Wat is er te doen bij vakantiehuis Geuldal?

Denk je bij Limburg aan diepe dalen en glooiende heuvels? Dat klopt ten dele. De Geuldal is meer dalenland dan heuvelland. Dit komt voornamelijk door het uitslijten van het snelst stromende riviertje van Nederland: de Geul. Ontdek de onovertroffen omgeving en meander net als de rivier de Geul door dalen en zwakke heuvels. Huur een vakantiehuisje en volg graspaadjes langs de Geul. Dan zie jij:

 • Holle wegen met dassenburchten
  Dassen wonen het liefst in holle wegen. En laten er daar nu genoeg van zijn in de Geuldal. Net als hagen en hellingbossen. Hierin maken dassen burchten met gangen en ondergrondse kamers. Overstekende dassen ziet u pas wanneer u muisstil bent. De marters zijn zeer schuw. Maar misschien heeft u mazzel en ziet u er één in de buurt van een koeienvlaai; vanwege de vele insecten in de vlaai een echte lekkernij voor de das.
 • Vakwerkboerderijen bekijken
  Waar in Zuid-Limburg mergel zowel boven als onder de grond een essentieel onderdeel uitmaakt van het karakteristieke landschap, zijn de authentieke vakwerkboerderijen – anders dan u zou denken – niet opgetrokken uit Mergel. De witte pareltjes die verspreid over de Geuldal liggen, zijn gemaakt van hout, stro en leem. Tot 1850 was dit de normale wijze voor het bouwen van woningen. Tegenwoordig worden er geen vakwerkboerderijen meer gemaakt, wel gerenoveerd. Tijdens een wandeling zult u de welbekende vakwerkhuisjes zeker tegenkomen. Vooral wanneer u plaatsen als Slenaken, Mechelen, Epen, Holset en Terstraten bezoekt.
 • Kastelen bezoeken
  Houdt u van historische vergezichten? Bezoek dan eens een paar imposante kastelen die de omgeving van de Geuldal rijk zijn. Kastelen als Schaloen, Oost en Genhoes zullen je een kijkje geven in het leven van kasteelheren en rijke deernes van weleer.
 • Geologische schatten ontdekken
  Doe uw wandelschoenen aan en trek eropuit om de geologische schatten in de omgeving van het Geuldal te ontdekken. De hoogtemeters worden afgewisseld met een jaloersmakend groen panorama en alsof dat niet genoeg is, kunt u tijdens een wandeling beloond worden met de vuursteenafzetting bij Zevenbergen en de sterrenstenen bij Vaals.
 • Maretakken tellen
  Anders dan in de rest van de wereld lijken de maretakken in Limburg – met name in de Geuldal – oneindig te woekeren. In het buitenland zijn de half parasitaire groene bollen met besjes beter bekend onder de meer poëtische naam Mistletoe. Geniet van de takkenschoonheid en ontdek boomgaarden vol appelbomen, populieren, esdoorns en meidoorns tijdens uw wandeling.
 • Terrasjes pakken
  Na een dag actief genieten in het Geuldal is het tijd voor respijt. En waar kunt u de rust beter opzoeken dan op een terras. Geniet van bourgondische streekgerechten en maak het af met een goud pilsje. Heerlijk!