achtergrond

Faciliteiten

Op het Landgoed zijn verschillende faciliteiten aanwezig. Zo is er een speelplaats, voetbalveld, sauna en mogelijkheid tot scooter-, fiets-, huifkar- en wandeltochten. Als u ’s morgens verrast wilt worden met een lekker ontbijt is dit natuurlijk ook mogelijk.

Speelveld op Hof van Ulvend

Op het Landgoed is een ruim speelveld voor de kleinsten aanwezig. Het Landgoed is gelegen in een zeer rustig gebied. Het speelveld met speeltoestellen is gelegen op een groot grasveld naast de vakantiewoningen wat door ouders vanaf het eigen terras in de gaten kan worden gehouden.

Sauna op Hof van Ulvend

De landhuizen zijn beide voorzien van een Infra Rood sauna. In een Infra Rood sauna kunt u lekker ontspannen en transpireren, maar deze kan ook helpen eventuele klachten te verminderen.
De infraroodstraling, opgewekt door de speciaal hiervoor ontwikkelde stralingselementen, zorgt voor een zeer aangename warmte in de sauna. Het voordeel van infrarood warmte is dat uw lichaam door middel van straling verwarmd wordt, waardoor de lucht temperatuur een aangename 40 tot 60 graden kan blijven.

Het effect van deze grote hoeveelheid warmte op uw lichaam is een verwijding van uw bloedvaten. Hierdoor neemt de doorbloeding van spieren, gewrichten en andere weefsels toe, waardoor er meer afvalstoffen worden weggevoerd en u zich weer fris voelt na uw sauna bezoek. Geblesseerde spieren herstellen sneller door de ontspannende en aangename warmte en de toevoer van grote hoeveelheden zuurstofrijk bloed.
Daarnaast begint u te transpireren om de resterende warmte kwijt te kunnen raken. Hierbij verliest u niet alleen vocht, maar verbrandt u ook calorieën.

Duurzame energie

Wij hebben het milieu hoog in het vaandel staan. Op verschillende manieren maken wij gebruik van milieuvriendelijke energie vormen waardoor we onze CO2 uitstoot zo laag mogelijk houden.

Het water van de douches en de radiatoren op de slaapkamers wordt verwarmd middels een op houtsnippers gestookte verwarmingsinstallatie. Het snoeihout van het landgoed wordt versnipperd en daarna gedroogd om vervolgens verbrand en vergast te worden in de verwarmingsinstallatie. Hierdoor hebben wij een CO2- emissie van 0 kg.

Om ervoor te zorgen dat onze gasten het niet koud krijgen zijn alle woningen voorzien van vloerverwarmingen die hun warmte verkrijgen middels laagwaardige aardwarmte. Onder het parkeerterrein liggen op een diepte van circa 1,5 meter onder het maaiveld, leidingen waar een waterachtige vloeistof doorheen stroomt. De lengte van het leidingstelsel is circa 2 kilometer. De instromende vloeistof, welke een temperatuur heeft van -2 graden celsius, wordt opgewarmd door de aarde tot circa 9 graden celsius. Middels een warmtedrukpomp wordt de vloeistof verder opgewarmd tot circa 40 graden celsius, waarna de vloeistof het circuit van de vloerverwarmingsinstallatie in gaat. Voor iedere kilowatt aan elektrische energie die nodig is om het systeem draaiende en warm te houden, levert het systeem 5 kilowatt aan warmte.

Huisdieren

Huisdieren zijn helaas niet welkom in de vakantiehuizen van Hof van Ulvend. Het is dan ook niet toegestaan huisdieren mee te nemen. Op onze andere locaties Ten Hof en Molen van Medael zijn huisdieren wel welkom.