achtergrond

Wellness

Om tijdens uw vakantie heerlijk tot rust te komen bieden wij u de mogelijkheid tot het huren van ons wellness centre. Na een dag van vergaderen, wandelen, fietsen of tennissen op ons tennisveld is het heerlijk ontspannen in onze sauna en jacuzzi. Tegen een zeer aantrekkelijk tarief kunt u gebruik maken van deze faciliteiten.

Sauna en jacuzzi

De jacuzzi biedt plaats aan 8 personen. Om optimaal te kunnen genieten van de natuur hebben wij besloten er een zogenaamde open ruimte van te maken. Dat wil zeggen dat de wellnessruimte in contact staat met de buitenlucht maar wel een dak boven het hoofd heeft.

Naast de jacuzzi is er ook een 4-6 persoons sauna in de ruimte aanwezig.

Het Welness centre dient minimaal 24 uur van te voren via email of telefoon gereserveerd te worden.

Openingstijden:
10.00 uur t/m 12.00 uur
17.00 uur t/m 19.00 uur

Het is niet mogelijk om gebruik te maken het wellness centre op 25, 26 en 31 december en 1 januari.

Tarief:
Het gebruik van het wellness centre kost € 45,- per 2 uur.

Geschiedenis van de sauna

Sauna is een van oorsprong Finse benaming voor een ruimte waarin een droog heteluchtbad genomen kan worden. De temperatuur is zo hoog, 80-120°C, dat de bader snel gaat zweten.

Het zweten wordt als reinigend ervaren, daarom wordt het bezoeken van een sauna ook wel als “sauna-bad” aangeduid in de zin van persoonlijke verzorging. Ook mentaal wordt zo’n heteluchtbad door regelmatige saunabezoekers als “reinigend”, ontspannend, ervaren.

De oudste badinrichtingen zijn vele duizenden jaren oud en waren al bekend in oude culturen. Specifiek de sauna is Fins. In de vroege historie van Finland woonden de mensen in deels onder de grond gebouwde hutten. Om deze te verwarmen werden stenen, die eerst in een vuur lagen, in deze hutten gelegd waardoor de temperatuur opliep. Het grote voordeel van deze methode was dat de warmte gelijkmatig gedurende de gehele nacht werd afgegeven. Men kwam er achter dat wanneer water over die hete stenen werd gegoten, de ruimte ineens veel warmer werd en de aanwezigen begonnen te zweten. Hoewel bedoeld als verwarming is hiermee de sauna, of beter gezegd de “holsauna”, geëvolueerd.