Amstel Gold Race

Amstel Gold RaceLogeren tijdens de Amstel Gold Race

Wilt u ook de Amstel Gold Race eens live meemaken, maak er dan een gezellig weekend van met uw hele gezin en logeer in een van onze luxe vakantie- en groepsverblijven voorzien van alle rust en comfort.

Maar u kunt natuurlijk ook zelf de Amstel Gold Race meefietsen, tijdens de Tourversie of door het gehele jaar door.

 
 

Mocht u het evenement van De Amstel Gold Race meemaken en dit willen combineren met een aangenaam bezoek aan Zuid-Limburg, dan bent u op het Landgoed van Ulvend aan het juiste adres. U kunt tijdens uw verblijf in onze luxe vakantie- en groepsverblijven genieten van de rust en u het mooie wandel- en fietsgebied.

De Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is een wedstrijd van draaien en keren, waarin vele Zuid-Limburgse hellingen, soms meer dan eens, beklommen moeten worden. Enkele van de belangrijkste hellingen zijn de Cauberg, Keutenberg en de Eyserbosweg. Nadat vele jaren Meerssen (vanaf 1966 tot en met 1990, met uitzondering van 1968, toen lag de finish in Elsloo) en Maastricht (vanaf 1991 tot en met 2002) de aankomstplaatsen waren, is sinds 2003 de aankomststreep getrokken op de top van de Cauberg in Valkenburg. De start is sinds 1998 op de Markt in Maastricht.

De eerste startplaats van de Amstel Gold Race was Breda in 1966. Door wegwerkzaamheden fietsten de renners dat jaar circa 50 kilometer meer dan gepland. De startplaats lag ook relatief ver van de Limburgse heuvelzone. In 1967 verhuisde de start dan ook naar Helmond, waar de start tevens in 1968, 1969 en 1970 plaatsvond. Van 1971 tot en met 1997 vond de start plaats in Heerlen en sinds 1998 dus in Maastricht.

In 1993 vond voor het eerst een groot deel van de finale plaats op Belgisch grondgebied. Belangrijkste hellingen daar zijn de Hallembaye en de Saint-Pierre. De lus door België werd in 2001 weer geschrapt, belangrijkste reden hiervoor was de MKZ-crisis. Racefietsen, volgauto’s en motoren werden voor de start ontsmet. De lus door België, inclusief de tocht over de Sint-Pietersberg, keerde daarna niet meer terug in het parcours.

Meer informatie over de Amstel Gold Race