Over ons

Landgoed van Ulvend biedt al ruim 20 jaar onderdak en gastvrijheid voor al haar gasten. Het is een echt Limburgs familiebedrijf en ademt dat ook uit in haar warmte en gastvrijheid.

Limburgs familiebedrijf

Familie Schreurs

Landgoed van Ulvend is eigendom van Jef en Georgette Schreurs- Halleux. Zij zijn de trotse ouders van maar liefst 5 (!) dochters, waarvan de jongste 4 twee tweelingen zijn. Momenteel werken Jef en Georgette samen met 3 van hun 5 dochters in het bedrijf en worden de krachten gebundeld om de vakantiewoningen in optimale staat te laten zijn en de gasten een heerlijk zorgeloos verblijf te bieden.

Van melkveeboer naar luxe vakantiewoningen

In 20 jaar tijd van melkveeboer naar 25 luxe vakantiewoningen. Maar hoe is het zover gekomen?

In 1973 hebben Jef en Georgette Schreurs – Halleux de melkveeboerderij (Hof van Ulvend) van de ouders van Jef overgenomen. Op de boerderij is vele jaren geboerd met veel succes.
In 1974 hebben Jef en Georgette hun eerste dochter gekregen, Monique. Drie jaar later, in 1977 kregen ze een tweeling, twee dochtertjes Evelyne en Jocelyne. Weer 7 jaar later, in 1984, kregen ze weer een tweeling, wederom twee dochtertjes Véronique en Angelique. Doordat geen van de dochters hun vader als boer(in) kon opvolgen, zijn Jef en Georgette gaan kijken naar een andere toekomst voor de boerderij, iets wat hun dochters wel zouden kunnen overnemen.

Begijnhof | Teuven (B)

In hun zoektocht naar een oplossing voor de toekomst kwamen zij in 1989 de villa Sinnicherhof tegen in Teuven, gelegen in de Voerstreek in België. Na lang wikken en wegen over alle risico’s besloten Jef en Georgette deze villa, waar Georgette goede herinneringen aan had omdat haar tante hier gewoond had, te kopen. Dit was mogelijk doordat het vee op Ulvend Jef en Georgette dat jaar gunstig gezind was en er goed geboerd was dat jaar. Achteraf kunnen we stellen dat dit tevens het begin van het einde was voor hun trouwe koeien.

Nadat ze deze villa hebben verbouwd en omgedoopt hebben tot Begijnhof, kwamen in 1990 de eerste gasten logeren. Na enkele jaren de woningen te hebben verhuurd, kwamen Jef en Georgette erachter dat er in vakantiewoningen verhuren wellicht hun toekomst lag.

Molen van Medael | Hombourg (B)

In 1993 hebben ze de Molen van Medael gekocht, deze bouwvallige boerderij lag een dorpje verder dan Teuven, in Hombourg. De staat van deze voormalige watermolen was zeer slecht en had de laatste jaren dienst gedaan als boerderij. Er is zeer veel werk verzet alvorens hier vakantiewoningen konden worden verhuurd. De verbouwing van deze watermolenhoeve heeft drie jaar in beslag genomen en in 1996 konden de eerste gasten logeren.

Kiersj ambachtelijke kersenwijn

Kersenbloesem plantage Ulvend

In 1999 zijn Jef en Georgette Schreurs gestopt met boeren (melkvee). Zij zijn zich volledig gaan richten op de vakantiewoningen. Maar omdat Jef het boerenleven niet kon opgeven heeft hij in 2000 circa 10 hectare zure kersen geplant. Elk jaar in de maand juli is de hele familie Schreurs in de ban van de kersen. Sinds 2008 wordt er elk jaar van een deel van de kersenoogst een eigen ambachtelijk kersenwijn gemaakt, genaamd Kiersj.

 

 

Flim van bloesem tot kersenvlaai

Ten Hof | Hombourg (B)

Jef had al heel lang de wens om Hof van Ulvend ook te verbouwen tot vakantiewoningen. Een obstakel hierbij is de monumentale status die het woonhuis heeft. Het traject om een vergunning te verkrijgen heeft circa 8 jaar geduurd. In de tussentijd hebben Jef en Georgette in 1999 de naast de Molen van Medael gelegen boerderij, genaamd De Tenhof gekocht. Deze boerderij hebben Jef, Georgette, hun kinderen en de ondertussen aanwezige aanhang 3 jaar lang verbouwd. In 2002 was ook De Tenhof klaar om de eerste gasten te ontvangen.

Hof van Ulvend | Noorbeek (NL)

Nadat Jef en Georgette Schreurs al deze vakantiewoningen in orde hadden, was het de wens van de hele familie Schreurs om de boerderij op Ulvend te kunnen verbouwen. Dit was tenslotte de boerderij waar de familie Schreurs is opgegroeid en nog steeds woont. Na 8 jaar communiceren met de Gemeente Margraten, werd er een vergunning verleend om een deel van de boerderij om te bouwen tot vakantiewoningen. Eindelijk kon de wens van de familie Schreurs uitkomen. Na wederom drie jaar hard werken zijn we trots dat er sinds 2008 ook gasten kunnen genieten van onze mooie vakantiewoningen op Ulvend.