Maastricht

Elke cultuurliefhebber en Bourgondiër uit binnen- en buitenland moet een keer in Maastricht zijn geweest. Ongeacht wanneer je in Maastricht komt of met welke groep, er is altijd voor ieder wat wils.

Maastricht is een prachtige stad met een rijke historie. Alle Romeinse, Spaanse en Franse invloeden hebben van Maastricht een unieke stad in Nederland gemaakt. Wanneer u via de Romeinse Servaasbrug de Maas oversteekt en het prachtige stadspark aan de oude stadsmuren nadert, kunt u niet meer om de heerlijke sfeer heen.

In de prachtige historische binnenstad kunt u de ongekende, bijna Middeleeuwse sfeer proeven, shoppen in de vele winkelstraten en gerenoveerde winkelcentra, lekker uitwaaien over de Markt, een (verwarmd) terrasje pikken op het Vrijthof, genieten van de vele culinaire verwennerijen, een rondvaart maken over de Maas (misschien wel tot in Luik?) of Maastricht ontdekken met de Flikken Maastricht Tour; een bezoek aan Maastricht is een gegarandeerd succes.

In de winter is de stad in het thema van Magisch Maastricht. Dit betekent dat de hele stad bedekt gaat onder een deken van romantiek, met als centrum een prachtige kerstmarkt op het Vrijthof; uiteraard met schaatsbaan.