Voerstreek

 

Al onze accommodaties zijn gelegen in de Voerstreek of op een steenworp afstand ervan. De Voerstreek in België staat bekend om haar gastvrijheid tussen de prachtige natuur vol schilderachtige uitzichten en heerlijke wandel- en fietsroutes.

Een dagje Luik is een aanrader, aangezien het binnen een half uurtje te bereiken is. Maar zelfs met de fiets of wandelend kunt u al genieten van deze bijzondere regio!

Teuven

Het grensdorpje Teuven is een van de zes dorpjes van de Voerstreek. Teuven bereikt u via kronkelende weggetjes tussen de bosrijke heuvels gelegen in een heerlijk rustieke omgeving.

Karakteristiek voor Teuven zijn de twee statige kastelen, gelegen aan de rand van het dorp, die toonaangevend zijn voor de sfeer. Heerlijk ontspannen zonder de overlast van onze drukke dagelijkse bezigheden.

Tevens kunt u in Teuven genieten van een drankje en een hapje in de overal bekende herberg Moeder de Gans.

Voeren

Voeren is een misschien wel het bekendste plaatsje uit de Voerstreek. Het is met al haar voorzieningen in ieder geval een van de belangrijksten. In en rondom Voeren kunt u een heerlijke dagje vertoeven.

Natuurlijk is de prachtige bos- en heuvelrijke omgeving een genot om door te wandelen, ook het dorp zelf heeft u veel te bieden. Wandelend over de bruggetjes over het beekje de Voer, die door het dorp loopt, komt u een aantal zeer gastvrije, typisch Limburgse herbergjes tegen. Hier kunt u terecht voor een echt Belgisch biertje, een Voeres drupke (sleedoorn jenever uit Voeren) of juist een lekkere verfrissing.

Het Voeres drupke is één van de streekproducten die door de eeuwen heen in Voeren zijn ontstaan en die u vast en zeker moet proeven als u er bent geweest.
Zo kunt u nog meer genieten van Herfse (stink)kaas, Voeres platz (een brood afkomstig uit de Middeleeuwen), een aantal eigen gebrouwen bieren en wijnen en natuurlijk de Voerense forel.

Als u wilt zien hoe deze forellen het hele jaar worden gekweekt en gevangen in de eigen Voer, dan moet u zeker een kijkje nemen bij de Forelkwekerij De Commanderie. Bezoek ook eens het bezoekerscentrum, het is zeer de moeite waard.

Hombourg

Hombourg is het eerste dorpje dat men bereikt als men de Vlaams- Waalse grens oversteekt vanuit de Voerstreek. Dit is het begin van de prachtige streek Het Land van Herve.

Het Land van Herve wordt gekenmerkt door glooiende heuvels en vele fruitboomgaarden die men tussen de heuvelruggen vindt.
Deze heuvelruggen worden door sommigen ook wel het begin van de Belgische Ardennen genoemd. En wanneer men hier te voet, fiets of paard het gebied verkend en de wijdgerekt vergezichten ziet, is deze vergelijking goed voor te stellen.

Door de aanwezigheid van de vele fruitboomgaarden is het niet verwonderlijk dat er sinds jaar en dag veel fruitstroop en fruitcider wordt gemaakt. Een aanrader is een bezoekje aan de ambachtelijke stroopstokerij van Hombourgeois, meer informatie hierover kunt u bij ons opvragen.

Daarnaast bevindt zich in Hombourg ook de bierbrouwerij Grain d’Orge. U kunt hier terecht voor een rondleiding, waarbij u onder het genot van de zelf gebrouwen speciaalbieren Brice en Joup de traditie en geschiedenis zult horen van de brouwer persoonlijk.

Bekijk ook:

 

V

Vakantie in Valkenburg

Voerstreek vakantiehuis

W

Weekendje weg Limburg