Weekendje Valkenburg: gastenbeoordeling 8,7!

Verscholen tussen de heuvels van Zuid-Limburg ligt een beeldig mergelstadje. Door een weekendje Valkenburg te boeken ontdekt u de mooie rijke geschiedenis van dit stadje aan de Geul. Kijk naar de beschikbare huisjes op onze website en boek een weekendje weg in Limburg Valkenburg en profiteer van onze tijdelijke weekendje weg Valkenburg aanbieding.

Boekt u een huisje bij Hoeve Vakanties dan boekt u ontspanning. Ontdek het tijdens een weekendje Valkenburg. Onze vakantiewoningen zijn zowel geschikt voor kleine gezelschappen als grote groepen en zijn perfecte uitvalplekken voor een goedkoop weekendje in Valkenburg. Ontdek het zelf!

 
 

Gratis activiteiten voor een weekendje Valkenburg goedkoop

Wie is er niet als kind een dag of een weekendje in Valkenburg geweest? Als volwassene ziet u Valkenburg weer met heel andere ogen. Zeker als u uw eigen kinderen meeneemt, een romantische uitje boekt of met een groep vrienden het Geulstadje ontdekt tijdens een weekendje Valkenburg. In de historische walhalla van Zuid-Limburg valt namelijk heel wat te ontdekken. Met enkele overnachtingen in een huisje van Hoeve Vakanties kunt u gelukkig meerdere dagen uittrekken om tijdens een goedkoop weekendje weg Valkenburg te ontdekken. Er zijn genoeg activiteiten te ondernemen met elk gezelschap voor dagenlang vermaak. Eenmaal in Valkenburg valt er genoeg te doen zonder dat hier een groot prijskaartje aan hangt. Zo wordt u weekendje Valkenburg goedkoop:

  • Bezichtig de Oude Kerk H.H. Nicolaas en Barbarakerk kosteloos
   De prachtige glas-in-lood ramen en de imposante kerkdeuren van deze kleine Rooms-katholieke kerk zijn indrukweekend. De Oude Kerk H.H. Nicolaas en Barbarakerk mag dan wel klein van formaat zijn, maar groot in smaak. Neem een kijkje en proef de rust tijdens uw goedkoop weekendje in Valkenburg.
  • Gratis parkeren tijdens uw goedkoop weekendje weg in Valkenburg
   Heel Valkenburg is één groot betaald parkeren zone. Er is echter één straat waar u gratis kunt staan. En het leuke is: het ligt maar op vijf minuten afstand van het centrum. De straat waar u gratis kunt parkeren heet de Parallelstraat. Zo wordt u weekendje Valkenburg goedkoop.
  • Heerlijk slenteren door in het Geulstadje Valkenburg
   Goedkoper kan niet. Er valt genoeg te zien en beleven in Valkenburg. En dat helemaal gratis. Maak een stadswandeling in Valkenburg en ontdek de vele mooie gebouwen die Valkenburg rijk is.
  • Beklim de Cauberg voor een prachtig panorama over Valkenburg
   Met name onder fietsers is deze noemenswaardige heuvel een bekende attractie. Ervaar het zelf en huur een fiets. Maar vergis u niet. Het is een aardige klim. Eenmaal boven geniet u van een prachtig uitzicht over het lieflijke mergelstadje aan de Geul.

Bourgondisch tafelen in het Geulstadje

Slenteren in de bourgondische parel van Zuid-Limburg is zelfs zonder activiteiten vermakelijk. Maar wanneer u daar bent is het zonde niet wat te zien van de prachtige ruïnes en de vele fiets- en wandelroutes dwars door de omliggende groene omgeving. Huur een e-bike of stevige stadfiets of trek uw wandelschoenen aan voor een tocht langs wijngaarden, uitgestrekte landerijen en historische kastelen. Maak deze inspannende dag af met een ontspannende picknick te midden van al het groen. Spreid uw kleedje en neem plaats voor een bourgondisch eetmoment met Limburgse streekproducten als kluntjesmik, kroët met kiës prikkers, Limburgsekalde schóttel, zaachte bruuëdjes en gekaokte eikes.

Activiteiten tijdens uw weekend Valkenburg

Na een nacht in één van onze fijne vakantiewoningen kunt u de volgende dag gewoon weer verder gaan met uw ontdekkingstocht. Enkele aanraders tijdens uw weekendje Valkenburg zijn een bezoek aan:

   • Openluchttheater Valkenburg
    Openluchttheater Valkenburg voor een culturele avond. Hier kunt u in een halfopen grottheater diverse voorstellingen aanschouwen.
   • Merggelgrotten
    Ontdek de mergelgrotten van Limburg. Bekijk sculpturen van mergel en zand, kom achter eeuwenoude geheimen en waan u in andere tijden met de reconstructie van Romeinse catacomben.
   • Museum Vaals
    Voor de echte cultuurliefhebber valt er tijdens een weekendje weg in Limburg Valkenburg genoeg te ondernemen. Bezoek eens het museum Vaals op slechts twee kilometer vanaf het drielandenpunt en bekijk de meest prachtige tentoonstellingen in het met gebrandschilderde ramen en plafond- en wandschilderingen versierde monumentale kloosterkapel .
   • Kasteelruïne
    Neem een kijkje in het roerige verleden van Limburg en bezoek de vele kastelen die de provincie rijk is. Ga eens naar de Kasteelruïne tijdens uw weekendje Valkenburg en herbeleef de middeleeuwen. Toen ridders jonkvrouwen en edelvrouwen nog het hof maakten door serenades onder het balkon te spelen.
   • Survivallen in Limburg
    Tijdens uw weekendje weg in Valkenburg is er naast ontspanning ook tijd voor inspanning. Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen. In Valkenburg vindt u een rodelbaan die u in een vliegende vaart door bochten laat vliegen. Tokken, abseilen, varen met een vlot. Het is mogelijk. En dat allemaal in een Limburgse mergelgroeve.
   • Station Valkenburg
    We staan allemaal wel eens bij een station. Maar het station van Valkenburg is wel héél bijzonder. Sla een bezoek aan het station Valkenburg niet over tijdens een weekendje weg in uw Valkenburg huisj. Het is het enige station die voor een groot gedeelte is opgetrokken uit mergelsteen. Lunch in de brasserie en bekijk de vele authentieke details in de torentjes met kantelen.

Weekendje weg Valkenburg huisje in het groen

Na al deze activiteiten is het fijn om ‘thuis’ te komen in een vakantiewoning die is voorzien van alle gemakken. Een huisje van Hoeve Vakanties is alles wat u wenst bij een weekendje Valkenburg. Wij hebben verschillende accommodaties waar u alle rust en ontspanning kunt vinden:

   • Eyserhof waar de huisjes authenticiteit uitstralen
    • Weekendje Valkenburg huisje ’t Bakkes voor 4-6 personen
    • Weekendje Valkenburg huisje ’t Höfke voor 10-14 personen
    • Weekendje Valkenburg huisje ’t Groepshuis voor 18-22 personen
    • Weekendje Valkenburg huisje ’t Sjop voor 19 personen
    • Weekendje Valkenburg huisje D’r Hingerum 25 personen
    • Weekendje Valkenburg huisje Schuur 7 voor 30 personen
    • Weekendje Valkenburg huisje De Hoeve voor 36 personen
   • Landgoed Hof van Ulvend met woningen voor weidse vergezichten
    • Weekendje Valkenburg huisje Carrehoeve (voor 11 personen of voor 12-21 personen)
    • Weekendje Valkenburg huisje Landhuis (voor 26 personen of voor 56 personen)

Bekijk ook onze andere vakantiehuisjes:

Weekend weg met vrienden? Dat wordt gegarandeerd gezellig en opbouwend voor de vriendschappen. Boek eens een weekendje weg Limburg en ontdek de prachtige omgeving.