Limburgse streekproducten

Met dezelfde liefde, passie en energie waarmee er voor onze gasten wordt gezorgd, worden er ook twee verschillende authentieke Zuid Limburgse streekproducten gemaakt, namelijk de kersenwijn “Kiersj” en de ambachtelijk gemaakte appel- peren stroop.

Ontdek de Zuid Limburgse streekproducten van Landgoed van Ulvend

Kiersj
De familie Schreurs heeft sinds een aantal jaren zijn eigen Landgoedwijn genaamd “Kiersj”. Deze Landgoedwijn is gemaakt van donkerrode morellen, afkomstig van de boomgaarden van Hof van Ulvend.

Vandaag de dag zorgen de huidige eigenaars, de familie Schreurs, er elk jaar voor dat de volrijpe kersen met de grootste zorg worden geplukt, waarna ze op een ambachtelijke wijze worden vervaardigd tot een krachtige, fruitige wijn.

Ambachtelijke appel- peren stroop
Roy Eussen, echtgenoot van Jocelyne Schreurs, heeft sinds jaar en dag de familie traditie van het stroopstoken voortgezet. Elk jaar tijdens oktober en november is hij dag en nacht in de weer om al de vers geoogste appels en peren te verwerken tot echte stroop.
Dit gebeurt op ambachtelijke wijze met koperen ketel en houten pers waardoor deze stroop niet te vergelijken is met de stroop die wij gewend zijn.
Met Hombourgeois organiseert hij rondleidingen en proeverijen door zijn eigen stroopstokerij.

Maak uw keuze voor uitgebreide informatie:

Bekijk ook onze populairste vakantiehuizen: