Vakantiehuis Pinksteren in Limburg en België: in authentieke huisjes!

Een extra lang weekend vrij betekent voor veel mensen rust, bezinning en genieten van de natuur. Onze idyllische vakantiehuizen in Limburg en België zijn bij uitstek geschikt om heerlijk tot rust te komen. Pinksteren, vakantiehuis. Die combinatie is zo gek nog niet.

 
 

Extra lang weekend: vakantiehuis tijdens Pinksteren

Of u nu een lang weekend wilt genieten van het vakantiehuis Pinksteren of er gelijk een week vakantie van maakt, bij Hoeve Vakanties kunt u ongestoord genieten in onze luxe vakantiewoningen. De Limburgse en Belgische omgeving nodigt uit om op avontuur te gaan. Geniet van het prachtige glooiende landschap, de rust van de natuur en de reuring in de eeuwenoude steden als Maastricht, Luik en Valkenburg.

Vakantiehuis Pinksteren: 2-66 personen

Samen met het gezin of met vrienden een weekend weg, dat kan bij van Hoeve Vakanties. Onze vakantiehuisjes Pinksteren, – of zeg maar huizen – zijn bij uitstek geschikt voor familieweekenden, vriendenweekenden of knusse kleine groepjes. De grote van de huisjes verschilt. Er zijn vakantiehuisjes te vinden voor 2 personen, maar ook voor maar liefst 66 personen.

Wat is er te doen in Limburg?

Welke associatie roept Limburg bij u op? Wellicht de Limburgse vlaaien, het heuvelachtige landschap en de oude steden met sporen van de Romeinse tijd. En dat klopt! Maar natuurlijk is er behalve dat veel meer te beleven tijdens uw verblijf in de vakantiewoning Pinksterweekend. Willen jullie heerlijk eropuit? Dan zijn deze activiteiten onder andere een echte aanrader:

 • De mergelgrotten
 • Het Kasteelruïne & Fluweelengrot
 • Steenkolenmijn Valkenburg
 • Bonnefantenmuseum
 • Cauberg Cavern – Gemeentegrot
 • Museum Romeinse Katakomben
 • Natuurhistorisch Museum Maastricht
 • De rodelbaan

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven tijdens uw verblijf in het vakantiehuis tijdens Pinksteren. Er zijn ontzettend veel wandelroutes en fietsroutes te vinden in de wijde omgeving van Limburg. Deze leiden u langs prachtige bekende en minder bekende plekken. Soms dwars door een wijngaard, de andere keer weer langs de mergelgrotten. Vindt u fietsen iets te zwaar klinken in het heuvelachtige landschap? Kijk dan voor een mountainbike of een elektrische fiets. Deze zijn op diverse plekken in de omgeving te huren.

Pinksteren vakantiehuis Limburg: dit is de reistijd

Naar het vakantiehuis tijdens Pinksteren wilt u niet al te lang reizen. Dat komt mooi uit, want Limburg heeft een schappelijke reistijd. Natuurlijk hangt het geheel af van waar u woont, laten we daarom het centrale Utrecht als uitgangspunt nemen.

Met de auto bent u van Utrecht naar Maastricht binnen ongeveer 2 uur bij het vakantiehuis Pinksteren. Natuurlijk zitten onze vakantiehuizen verspreid door Limburg, maar dit geeft toch een relatief goede indicatie aan. Ook met het OV is het van Utrecht Centraal naar Maastricht binnen 2.5 uur goed te reizen.

Vakantiehuis Pinksteren in België: voor kleine én grote groepen

Zowel kleine als grote groepen kunnen terecht bij Hoeve Vakanties. Onze diverse vakantiehuizen zijn geschikt voor 2 tot maar liefst 66 personen. Bent u op zoek naar een vakantiehuis Pinksteren in België, dit zijn de opties:

 • Begijnhof
 • Molen van Medael
 • Oudenhof
 • Ten Hof

Deze locaties zijn gelegen in de Voerstreek, wat in België ligt. De Voerstreek is een prachtige plek om heerlijk tot rust te komen. U kunt vanaf het vakantiehuis in de Ardennen het pinksterweekend vieren. Alle toeristische trekpleisters zijn rond deze tijd open. Bezoek eens de leukste parken, indrukwekkende oorlogsmuseums en kastelen, en de mooiste kerken. De Ardennen is een plek met veel historie. Zeker de moeite waard om vanaf uw vakantiehuis in de Ardennen tijdens Pinksteren te vertoeven.

Tip: bekijk eens de vakantiewoningen in de Voerstreek!

Vakantiehuis pinksterweekend vlakbij de Ardennen: prachtige omgeving

België staat bekend om haar diverse karaktertrekjes. Strand, heuvellandschap, kabbelende rivieren, maar ook veel rotsen, bebossing en kleine bergen. Deze omgeving nodigt uit om heerlijk te wandelen en te fietsen. Vanaf het vakantiehuis Pinksteren in België kunt u uitwijken naar de Ardennen of dichtbij het vakantiehuisje vertoeven. België biedt vele mogelijkheden, voor ieder is er wat wils. Bekijk bijvoorbeeld eens een vakantiewoning Hombourg. Puur Belgisch genieten.

Voornamelijk de Ardennen staat bekend om de outdooractiviteiten. Wat zijn nu activiteiten die écht niet gemist mogen worden tijdens uw vakantie?

 • Abseilen
 • Quad rijden
 • Kajakken
 • Kanoën
 • Mountainbiken