Heuvelland

Heuvelland Nederland en Heuvelland België heeft veel te bieden. Het natuurschoon is adembenemend in welke jaargetijde u dit Limburger Heuvelland ook aantreft. In de winter vindt u een wonderschoon winter wonderland op een unieke locatie. Rond de feestdagen vindt u hier in het Limburgs Heuvelland de leukste kerstmarkten en lichtparades. Ook in warmere maanden kunt u zich geweldig vermaken in het heuvelland. Geniet van het prachtige groene landschap in het Limburgse Heuvelland en breng eens een bezoekje aan parels als Noorbeek, Slenaken en Epen.

Zuid- Limburg oktober 2016 photo Wouter Roosenboom

Bezoek Noorbeek in Heuvelland Limburg

Zuid- Limburg oktober 2016 photo Wouter Roosenboom

Ten zuiden van heuvelland Maastricht en het dorpje Margraten vindt u één van de hoogtepunten van de befaamde Mergellandroute, Noorbeek. Dit plaatsje ligt bij de grens van Heuvelland België en is een heerlijk rustig en gezellig dorpje dat u de perfecte gelegenheid biedt om te ontspannen en te genieten van uw vakantie in Limburger heuvelland. Niet alleen is Noorbeek een fijn dorp om te vertoeven. Ook is een vakantiehuis Noorbeek Limburg ideaal als uitvalsbasis om uzelf te vermaken in omliggende steden of groene gebieden van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Met als Maastricht Heuvelland als absolute trekpleister. Hier kunt u genieten van de mooie architectuur en de vele culturele bezienswaardigheden.

Fietsen en wandelen door icoonlandschap

Het is dan ook geen toeval dat het plaatsje Noorbeek is uitgeroepen tot het eerste Icoonlandschap van Nederland in 2018. Daarnaast beloonde de ANWB in haar blad De Kampioen (september 2000) de schoonheid van Noorbeek met een plek bij de 8 Mooiste Dorpjes van Nederland. Door de lezers vergeleken met de heerlijke Franse sfeer in het dorp en de heuvelrijke omgeving van het Limburgs heuvelland die zelfs doet denken aan Oostenrijk!

Voor de wandelaar en fietser is het glooiend landschap in België en Nederland in het algemeen al een paradijs, maar Noorbeek zelf mag niet ontbreken wanneer u het mooie gebied in Limburg bezoekt. Gelegen in het Noordal, bevindt Noorbeek zich tussen schitterende heuvelruggen vol bossen, akkers met vee en vele wandelpaden die door de omgeving van Heuvelland Nederland lopen.

Streekgerechten proeven

Ook op culinair gebied zit u in Noorbeek goed. Naast twee gezellige eetcafés om bij te komen van uw activiteiten in Limburg, kunt u voor een heerlijke lunch of diner terecht bij twee zeer gewaardeerde restaurantjes waar het u aan niks zal ontbreken. Daarnaast staan de slager en bakker voor u klaar om u te laten smullen van de heerlijke Limburgse streekproducten die zij voor u hebben gemaakt. Al trek in die typische Limburgse vlaai?

In Heuvelland Nederland ligt de dorpskern van Noorbeek vlakbij onze vakantiehuizen op het Landgoed Hof van Ulvend. Ook vanuit onze andere landgoederen is Noorbeek goed bereikbaar. Een tochtje met de fiets door heuvelland Zuid-Limburg en zelfs wandelend brengt u meteen in de perfecte stemming om van al moois van Noorbeek te genieten.

Cultuur snuiven

Komt u op het goede moment van het jaar naar Limburg? Dan kunt u misschien wel de echte gemoedelijke Limburgse gezelligheid proeven tijdens de jaarlijkse tradities in Zuid-Limburg Heuvelland. Denk hierbij aan de mei-den die midden in het dorpje Noorbeek wordt gepland en wordt versierd met een traditionele krans: een symboliek voor meer vruchtbaarheid voor het vee en de akkers of denk aan het vierdaags cultureel festival ‘de oogstdankfeesten’.

Vanaf het centraal gelegen dorpsplein De Pley, kunt u genieten van de mooie 15e-eeuwse parochiekerk ter ere van Sint Brigida, de eeuwenoude Plataan naast de kerk en de Brigida Den die al bijna 4 eeuwen jaarlijks op traditionele wijze wordt binnen gehaald en geplant.

Bekijk hier een populaire wandeling rondom Noorbeek

Bezoek Slenaken Limburger Heuvelland

Omgeving Slenaken

Niet ver van Heuvelland België ligt tussen Teuven (B.) en Noorbeek het ideale vakantieoord Slenaken. De vriendelijke sfeer en prachtig groene omgeving die u in Noorbeek vindt, loopt naadloos over in die van Slenaken. Niet voor niets mocht Slenaken zich in 2004 het op één na Groenste Dorp van Nederland noemen, volgens de stichting Entente Florale. Dit pittoreske dorpje is de volgende rustplaats op de Mergelland route.

Wandelen en fietsen door weelderige natuur

Slenaken is zeer geliefd bij wandelaars vanwege de vele voetpaden die langs het kronkelende beekje De Gulp en door de weelderige natuur lopen, zoals het bekende Krijtland pad. Ook is Slenaken met de vele gastvrije eetcafétjes en restaurantjes een perfect rustoord waar u tussen de karakteristieke vakwerkhuizen kunt bijkomen van een dag wandelen, fietsen of touren door het schilderachtig
Heuvelland Limburg.

Smakelijk Slenaken

Het Heuvelland van Zuid-Limburg beleef je pas met een bezoek aan de plaatselijke bakker. Waarom? Plaatselijke bakkers hebben overheerlijke Limburgse vlaaien in de vitrine liggen. Vraag echter nooit om een stuk taart; een grove belediging voor de echte Limburger. Een vlaai smaakt namelijk vele malen lekkerder. Proef zo’n typische Limburgse vlaai en laat de smaak en de omgeving op je inwerken.

Bekijk hier een populaire wandeling door Slenaken en Teuven

Bezoek Epen

Gemeente Gulpen- Witten, omgeving Epen.

In glooiend Limburg vindt u het plaatsje Epen. Hier kunt u terecht als u houdt van prachtige natuur en even mooie wandelroutes. Epen is een klein, gezellig dorpje in Heuvelland Limburg dat door haar mooie ligging achter de heuvels en aan de rivier de Gulp veel bezocht wordt door wandelaars. Al is het alleen maar om het zeer zeldzame bloemetje het zinkviooltje te kunnen bekijken. Ook fietsers weten de weg naar Epen steeds beter te vinden. Bezoek Heuvelland Valkenburg, Heuvelland Maastricht en België eens vanuit Epe op de fiets en laat jezelf leiden over een prachtige route langs beekdalen, steile hellingen en van de ene historisch rijke plek naar de andere in Heuvelland Zuid-Limburg.

Enkele aanraders als u door Heuvelland Limburg loopt en het dorpje Epen bezoekt zijn de graanmolen De Epener Volmolen (een Natuurmonument) en de plaatselijke ijssalon. Hier gaan de huisgemaakte ijsbollen als warme (eh koude) broodjes over de toonbank.

Overnachten

Op diverse landgoederen in België en Nederland vindt u maar liefst 25 vakantiewoningen voor 1 tot 66 personen. Wilt u buitengewoon ontspannen en overnachten in het prachtige 5-sterren landschap? Bekijk hieronder onze populaire vakantiehuizen en groepsverblijven Heuvelland:

Wilt u een speciaal arrangement bijboeken? Neem dan contact op voor de offertemogelijkheden. Samen kijken wij naar een arrangement op maat voor u en uw reisgezelschap. En bekijk ook onze aanbiedingen voor de verschillende vakanties: